Tråd: HyperSys
Vis ett enkelt innlegg
  #4  
Gammel 3/05-2010, 16:43
Inge sin avatar
Inge Inge er offline
Medlem
 

Standard Sv: HyperSys

Takk for oppklaringen fra AJ. Jeg vil også føye til noe, fordi jeg tror mange kanskje føler at vi gjør ting på en tungvindt måte ved å kreve f.eks. brevbasert verifisering. Men vi har ikke noe valg med tanke på dette ettersom signaturen på årsmeldingen skal være i tråd med krav fra forvaltningsmyndighetene som gir Hyperion statsstøtte. En SMS-verifisering eller e-postverifisering er ikke godt nok og vi må basere oss på brev som sendes fysisk, dette da for å sikre i størst mulig grad at personen som skal signere er den han/hun utgir seg for å være.

Kontrasignaturen derimot trenger ikke være bekreftet på brevnivå, og når en annen fra styret skal signere så vil man kunne få en midlertidig verifisering via SMS til det telefonnummeret han/hun har registrert i systemet.

Alternativet til denne løsningen hadde vært at Hyperion ble nødt til å innhente fysiske signaturer fra over 100 styreledere og tilsvarende kontrasignatur fra over 100 styremedlemmer. Det ville vært et logistisk mareritt og slukt store ressurser. Når vi drev med dette i min tid som leder husker jeg at når vi etter mye styr fikk inn signerte rapporter i posten, måtte vi sende mange i retur og be om ny signatur fordi det var små feil i medlemslistene, mangelfullt utfylte rapporter osv. osv. Heldigvis hadde vi den gang et håndterlig antall medlemsforeninger, men noe slikt ville rett og slett vært nærmest umulig å administrere med dagens størrelse på organisasjonen.

Men jeg vil gjerne gjenta at vi på ingen måte ønsker å gjøre dette mer tungvindt enn det må være og vi forsøker stadig å fikse på problemer, gjøre systemet mer brukervennlig og å sikre datakvaliteten på det som leveres. Vi jobber f.eks. nå med å lage sjekker som verifiserer at man har nok medlemmer under 26 år til å kunne levere godkjent rapport, at alle medlemmene har betalt minimumskontingent på 50 kr osv. De fleste problemene vi har nå er knytta til at styreledere ikke husker å skifte vervet over til nye styreledere som da ikke får brevkode/verifisering, eller styreledere som ikke bruker koden de får før den går ut på dato (alle kodene har dato med gyldighet av sikkerhetsårsaker). Nå som bugen AJ nevner er fikset skal alle dere som har fått avvist rapporten enkelt kunne signere på nytt når dere får brevkoden og blir verifisert etter riktig metode.
__________________
mvh

Inge Carlen


Catapultam habeo. Nisi pecuniam
omnem mihi dabis, ad caput tuum
saxum immane mittam.

Sist endret av Inge; 3/05-2010 kl 16:46
Svar med sitat