Gå tilbake   Hyperions webforum > Norsk Forum For Fantastiske Fritidsinteresser > Rollespill > Spillskaping

Notiser

Svar
 
Trådverktøy Visningsmoduser
Melding fra Hyperion:
  #1  
Gammel 21/02-2007, 19:30
Ole Peder Giæver sin avatar
Ole Peder Giæver Ole Peder Giæver er offline
Medlem
 

Standard Hørt om Itras by

Om vi har gitt opp?! Hånei!

Inspirert av Matthijs' suksess-rollespill Zombieporno vil vi slå et slag for de vandøde. Martin sitter og svetter over søknad til Nindra om cash, cash, cash, og barndomshelter lurer i krokene med penn og pensel. I den forbindelse har jeg gravd frem følgende godord, som dere har vært velvillige nok til å la regne over Itras by de siste... (Sweet Zombie Jeeeeezuz) 5-6 åra:

"Spillet er revolusjonerende bra, tidsriktig og mangfoldig."
Fra Aschehougs konsulentuttalelse, august 2005.

”Norske rollespill er bra, like bra som alt som kommer fra kontinentet, kanskje til og med bedre i enkelte tilfeller (Itras By, jeg ser på deg nå).”
Skjalg Kreutzer, spillskaper og nordlending, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post69508

”Jeg stemmer for Itras By på trykk, NÅ!”
Johannes Lande Wærness, spillskaper og ung mann, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post66899

”[22:43] Erling: det har en følelse som er klar som en fjellbekk, innsmigrende som en vakker kvinnes smil, pirrende som duften av hennes kjønn og uforutsielig som en drøm”
Erling Rognli, psykologistudent og laivarrangør, i privat MSN-samtale 13. desember 2006 klokken 22:43.

” Hvis jeg fikk valget mellom Itras By og Dungeons & Dragons, så vinner Itras By soleklart, illustrasjoner eller ikke.”
Skjalg Kreutzer, småbarnsfar og levemann, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post66881

” Spillet er en vakker blanding av det jeg elsker med Changeling: the Dreaming og Wraith: the Oblivion, med sterke elementer fra Planescape og Discworld; på toppen av alt dette jeg kjenner igjen har spillet sin egen helt spesielle stil og form, og blander det med en elegant blanding av sjangre som ikke kunne fungert i noen annen setting.
De absurde elementene, drømme-aspektene og den detaljerte men likevel fullstendig formbare settingen er prikken over i-en som gjør at Itras By er et mesterverk uten sidestykke.”
Skjalg Kreutzer, en skjeggete person, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post64852

”Itras By [er mitt favorittrollespill], fordi jeg spiller det nå, det har et enormt potensiale, og fordi det må utgis.”
Matthijs Holter, forfatter av Draug (Spartacus 2004), her:
http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post64776

”Førsteinntrykket er som en blanding mellom Ankh-Morpork, Sigil (byen i Planescape) og noe fra Sandman. Dette er meget positivt, bare så det er sagt. Jeg liker vedig godt den store spennvidden i sjangrer. Steampunk, noir, krim, ville sjørøver-eskapader, cthulhuesque kamp mot onde kultister og utforskning av merkelige herregårder med skumle adelsfamilier,hofflig
intrige, romanse.. Spennvidden er enorm, og det er noe av det som gjør settige så spennende! De psykedeliske/surrealistiske elementene er spennende, og noe av det som gjør sillet unikt og anderledes. Veldig kult. Det drømmeaktige er jo også selve temaet i spillet, og jeg synes det funker. Det underbygges også av at spillerne har ganske stor kontroll over fiksjonen. Kult.”
Skjalg Kreutzer, en mann som vet å skrive sitatvennlige komplimenter, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post64272

” Når jeg kjører en Itras By-kampanje, er det fordi settingen og ikke minst feelingen lar meg gjøre masse ting jeg ikke kan gjøre i andre spill.”
Matthijs Holter, alle pikers drøm, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post61816

” I en Itras By-kampanje jeg spilte, var rollen min en viktig del av meg i en periode, og gjorde ting jeg selv ikke ville gjort - mens jeg følte hans følelser. I startperioden, mens vi ble kjent (rollen og jeg), smittet han en eller to ganger over i mine virkelige samhandlinger.”
Matthijs Holter, kjettingskyingeniør og glad violinist, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post61077

"En retro-surrealistisk urbanfabel."
Tomas Mørkrid, (Forfatter av Fabula, Cappelen 1999) fra hans konsulentuttalelse i 2002.

” Og jeg vil trekke fram Itras by. Turneringen hadde fått den uattråverdige siste pulje plassen. Jeg var litt skeptisk til å spille rollespill på søndag, men hadde lyst til å prøve Itras by igjen, etter å ha spilt det for første gang på arcon ifjor.
Og det ble en kjempemorsom og engasjerende spilling. Her også var all handling generert av rollenes ambisjoner og forefallende skjebner. Genialt nok hadde hver av spillerne fått ansvar for å få ut i spill en av de andre rollenes skjebner. Og det fungerte glimrende, alle spillerne var med på greia, og det ble serie med humoristiske, hærlig-pinlige, spennende, og rørende scener.”
Morten Halvorsen, verdens beste Morten, om scenariet ”Hotell Skyggetaket”, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post53780

” Draug har bidratt til å øke folks forståelse rundt at rollespill ikke bare er noe som dreier seg om drager og dverger, men også rike tradisjoner og god fortellerkunst. Selv er jeg veldig spent med tanke på Itras by. Dette er et spill i denne sjangeren (?), og jeg tror dette spillet vil bidra til å vekke folks interesse enda et hakk.”
Michael Sollien, konkurransearrangør og rockemusiker, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post36851

” I Itras By-kampanjen jeg spiller i, har jeg drømt at jeg var i Itras by, og kjenner at rollen og settingen resonnerer med dypere sjelelige lag i meg. (Nei, jeg kødder ikke; det høres pretensiøst og hippie shit ut, men slik er det). Jeg bruker rollen bevisst for å møte mørkere og rarere sider i meg selv, og kjenner veldig sterkt til tider at jeg er Alan.”
Matthijs Holter, en mann med en tram, og tidvis en dram, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post16506

” Er det et norsk rollespill jeg ser frem til er det dette. Et drømmende rollespill med noir feeling....Goody!”
Michael Sollien, stadig nærmere nirvana, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post20412

”Drømmer om kampanjer har jeg hatt kun en gang, da jeg drømte jeg gikk i land ved Itras By og lot min stemme runge over byen. Det var ganske kult, en kraftig og stor drøm, om enn ganske kort. Itras By er et spill som rokker ved eller kobler seg til det underbevisste, ganske så direkte, gjennom sin surrealisme og sine mangetydige symbolske bilder, som gjør at ingen entydig tolkning finnes. (Det hørtes veldig arty-farty ut, så la meg skynde meg å legge til at vi skyter masse slemminger og sånt også når vi spiller).”
Matthijs Holter, også et høyst siteringsvennlig individ, her: http://groups.google.com/group/no.fr...2c92ab03bcd195

”En gruppe rare personer forsøker å finne seg selv i en rar tilværelse.”
Forfatter Martin Bull Gudmundsen setter ord på ”kjernefortellingen i Itras by”, her:
http://www.n4f.no/forum/showthread.p...tras#post35531

”(...) det får underbevisstheten din til å koke.”
Forfatter Ole Peder Giæver forklarer hvorfor Itras by er hans favorittspill, her: http://www.n4f.no/forum/showthread.p...4832&post64832

Sist endret av Ole Peder Giæver; 21/02-2007 kl 20:22
Svar med sitat
  #2  
Gammel 21/02-2007, 21:10
Nord
Guest
 

Standard Sv: Hørt om Itras by

Om jeg kan få legge til noe, sånn helt fra sidelinjen, siden jeg aldri har spilt det og alt jeg vet er bruddstykker:

Om det spillet kommer ut, så kjøper jeg det. Ikke bare fordi det er norsk og jeg føler at jeg bør, men fordi det virker spennende og jeg har lyst til å spille det. Jeg gidder så godt som aldri å kjøpe spill lenger. Og ikke noe nytt, jeg holder meg til det jeg kjenner. Men Itras By, det _vil_ jeg ha.

Nord, psevodym misantrop med åpent sår på armen.
Svar med sitat
  #3  
Gammel 17/10-2008, 12:11
Ole Peder Giæver sin avatar
Ole Peder Giæver Ole Peder Giæver er offline
Medlem
 

Standard Sv: Hørt om Itras by

«(...) sannsynligvis blant de flotteste rollespillcover noensinne. (...) det beste norske rollespill til nå (...)», fra Gateavisas anmeldelse.

«(...) spillet er en fornøjelse at læse. Det vrimler med gode ideer, fra måder at spille rollespil på, til sære ideer og surrealistiske kampagner.

Regelsystemet i sig selv er spændende, og det er værd at stjæle til de rollespilsgrupper, der godt kan lide at spille næsten systemløst, indlevelsesspil, da det er designet til improvisation og til at gå på opdagelse i den kollektive fantasi mellem spillerne (og spilleder), om man spiller surrealisme eller ej», fra Morten Greis' anmeldelse.

«Det er ikke uten grunn at Itras by for meg representerer "gullstandarden" for spillveiledning», frank, forumbruker.

«-the most amazingly brilliant roleplaying game that has ever been devised by any intelligent being.», fra bloggen Dystopia

«Som i en drøm. Har jeg alle mine fingre?», Matthijs Holter, spillskaper

«It's a kind of magic», chod, forumbruker

«(…) et supert eksempel på hva godt rollespill er.», Kapsberger, forumbruker.

«Boka er lettlest, den fungerer utmerket som setting-bok til rollespillsammenheng og er full av ideer og tips som funker. Masse detaljer, men ingenting som føles overkjørende. (…) Itras By hersker, eier, herjer, rocker og tusen andre kule ting.», Temple, forumbruker.

«herlige drømmer..», lost and lonely, forumbruker.

«I form fungerer det litt som en øvelse i improvisasjon og teatersport, bare ikke nødvendigvis med voldsomme fysiske virkemidler. Samtidig er det en felles historie som fortelles, gjerne ved hjelp av virkemidler som flashbacks, speiling, og rollebytte. Jeg ble inspirert og stimulert av samspillet med en ellers fullstendig ukjent gruppe, noe som er en sjeldenhet hos meg.», fra bloggen God's Lips Are Apocalips.

Sist endret av Ole Peder Giæver; 17/10-2008 kl 12:14
Svar med sitat
  #4  
Gammel 19/10-2008, 11:45
lost and lonely sin avatar
lost and lonely lost and lonely er offline
Forbundsstyret (vara)
 

Standard Sv: Hørt om Itras by

"Det som er så greit med Itras by, er det at det ikke forsøker å være noe mer enn det det er. " fra en privat samtale med en kompis av meg.
__________________
ELITE DINA
HolmCons Playgirl - The Girl on Holmcon
--------------------------------------------------------
"Det finnes to sannheter her i verden. Den ene er at Jorden er rund, den andre, at Kaare Berg er skummel."
Sitat Ukjent Kilde
Svar med sitat
  #5  
Gammel 20/10-2008, 12:52
Gru sin avatar
Gru Gru er offline
Medlem
 

Standard Sv: Hørt om Itras by

Ny "anmeldeldse" av Itras By og scenariet Nummer 13 ligger på min blogg i denne stund.
__________________
Det er en ork i brønna!
Sjekk ut RATS! - Spillteste? Bidra? Ta kontakt på [orcinthewell kanelbolle gmail fluelort com].
SL for Amn-krønikene.

"Interaktiv jomfrufråtsing!"
- Tomas snakker om å være erfaren spilleder for uerfarne spillere
Svar med sitat
  #6  
Gammel 22/10-2008, 09:53
Ole Peder Giæver sin avatar
Ole Peder Giæver Ole Peder Giæver er offline
Medlem
 

Standard Sv: Hørt om Itras by

Sitat:
Opprinnelig postet av Gru Vis post
Ny "anmeldeldse" av Itras By og scenariet Nummer 13 ligger på min blogg i denne stund.
Mange takk! Veldig hyggelig å se at materialet på hjemmesidene blir tatt i bruk!
Svar med sitat
  #7  
Gammel 23/10-2008, 09:24
Magnus Jakobsson sin avatar
Magnus Jakobsson Magnus Jakobsson er offline
Medlem
 

Standard Sv: Hørt om Itras by

Sitat:
Opprinnelig postet av Gru Vis post
Ny "anmeldeldse" av Itras By og scenariet Nummer 13 ligger på min blogg i denne stund.
Frydefull lesning! Takk!
__________________
Australske eventyr

Svar med sitat
Svar

Bokmerker

Trådverktøy
Visningsmoduser

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på innlegg / tråder
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av

Forumnavigering


Alle tider vises som GMT +2. Klokka er nå 19:42.


Drevet av: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

Innhold ©2004 - 2019 Hyperion N4F v/Espen Sortland

Norsk Bokmål oversettelse av: Espen, futti, Xadhoom
Nynorsk oversettlse av: Kaia